Γιατί η Διοίκηση δεν καλύπτει το κόστος για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες του Δήμου;

 


Γιατί η Διοίκηση δεν καλύπτει το κόστος για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες του Δήμου;

Ελένη Μανδαμαδιώτου, μέλος της Α' βάθμιας σχολικής επιτροπής

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη και η Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα με στόχο την ενημέρωση, την αφύπνιση των δημοτών και την πρόληψη διαφόρων νοσημάτων, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.   

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, αλλά είναι ενθαρρυντικό ότι η θνητότητα από τη νόσο μειώνεται. Αυτό οφείλεται στην έγκαιρη διάγνωση και στις σημαντικές θεραπευτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Ταυτόχρονα, είναι λυπηρό το γεγονός ότι όλοι οι όμοροι Δήμοι έχουν ήδη προσφέρει, για άλλη μια φορά, αυτή την τόσο σημαντική δωρεάν υπηρεσία μαστογραφικού ελέγχου, εκτός από το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.   

Είναι γεγονός ότι πέρασε το 2020 και ιδιαίτερα το 2021 χωρίς να ενεργοποιηθεί το σχετικό κονδύλι από το τότε Προεδρείο του ΚΟΙ.Π.Α.Π.   

Την συγκεκριμένη υπηρεσία αποφασίσαμε πρόσφατα να προσφέρουμε ως «δήμος Μπροστά+», καταφέρνοντας να καλύψουμε οι ίδιοι το κόστος.  Δυστυχώς, ενημερωθήκαμε ότι τέτοιες δράσεις επιτρέπεται να αναλαμβάνουν ως χορηγοί, μόνο Δήμοι, σύλλογοι κτλ και όχι πολιτικές παρατάξεις, με συνέπεια να καταλήξουμε, πάλι στο ίδιο σημείο αδράνειας και αδιαφορίας εκ μέρους του Δήμου για ένα τόσο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα που αγγίζει όλες τις γυναίκες.  

Παραμένει η ίδια ερώτηση: Γιατί δεν διαθέτει η Διοίκηση του Δήμου αυτό το μηδαμινό ποσό που απαιτείται για να προγραμματιστεί, επιτέλους, ο απαιτούμενος προληπτικός έλεγχος με δωρεάν μαστογραφίες για τις ευπαθείς ομάδες και όσες γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε διαγνωστικές μονάδες;  

Είναι γνωστό δε πως διαθέτουν άνετα τέτοια ποσά για εδέσματα και αναψυκτικά για εκδηλώσεις, γιορτές, ομιλίες κτλ. Αναρωτιόμαστε, τελικά, τι είναι πιο σημαντικό; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.