«Μαύρο» σε κάθε θεσμό από τον Τάσο Μαυρίδη

 


«Μαύρο» σε κάθε θεσμό από τον Τάσο Μαυρίδη

*Γιώργος Στιβαχτής, γραμματέας δημοτικής παράταξης «Δήμος Μπροστά +»

Η δημοτική αρχή, προεξέχοντος του Τάσου Μαυρίδη, επιχειρεί να παραλύσει την λειτουργία κάθε συλλογικού οργάνου στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης,  του Συμπαραστάτη του Δημότη, του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, αλλά και της ουσιαστικής λειτουργίας των Κοινοτικών Συμβουλίων με χορήγηση γραφείων και των διαπαραταξιακών Επιτροπών. Με αφορμή την πανδημία, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται χωρίς την πρόσβαση πολιτών και δημοσιογράφων, ενώ, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για μετάδοση των συνεδριάσεων.

Επιπροσθέτως, παρά τις επανειλημμένες αναφορές δεν έχουν χορηγηθεί γραφεία στις δημοτικές παρατάξεις τις αντιπολίτευσης (σημείωση: ο Τάσος Μαυρίδης προτίμησε να δώσει θέσεις αντιδημάρχων στην βολική αντιπολίτευση).

Όμως, το πλέον σημαντικό είναι η επί της ουσίας άρνηση χορήγησης στοιχείων στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, από τις 04/04/2022 (17808 & 17807 & 17761) έχουν υποβληθεί γραπτά ερωτήματα στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης που αφορούν την χορήγηση εγγράφων, σχετικών με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, αλλά η δημοτική αρχή δεν τα χορηγεί. Από 01/04/2022 (17592) έχει υποβληθεί γραπτή ερώτηση για κοπή δέντρου εντός του ΚΑΠΗ Πεύκης, αλλά η δημοτική αρχή δεν χορηγεί απαντήσεις. Από τις 18/02/2022 έχει υποβληθεί αίτημα χορήγησης στοιχείων για το ακίνητο «Πουρνάρα», αλλά η δημοτική αρχή δεν χορηγεί τα στοιχεία.

Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται ακόμα και στον Συνήγορο του Πολίτη, που εγγράφως καλεί (295586/3348/20-01-2022) τον Τάσο Μαυρίδη να παρέχει στοιχεία σε κατοίκους για την υπόθεση «Πέρρου», αλλά δεν δίνει καμία απάντηση επί σειρά ετών.

Καλούμε τον Τάσο Μαυρίδη να διακόψει το «κρυφτό», να εμφανιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα 18/04/2022 και να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα του τεθούν, να πράξει όσα οφείλει για να είναι δημόσια η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόσβαση των κατοίκων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.