Γιατί έχει αποκλειστεί στα παιδιά η πρόσβαση στις παιδικές χαρές;

 




Γιατί έχει αποκλειστεί στα παιδιά η πρόσβαση στις παιδικές χαρές;

*Σίμος Νικολιδάκης, μέλος ΔΣ ΚΟΙΠΑΠ

Μετά από έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα, οι πρώτες μέρες της Άνοιξης και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, θα έπρεπε να αποτελούν το πρώτο κάλεσμα για τους πολίτες, για έξοδο από το σπίτι, περίπατο και προσπάθεια αποφόρτισης έξω από τους τέσσερις τοίχους.

Ειδικά για τους μικρούς φίλους μας, που η πανδημία τα τελευταία χρόνια έχει στερήσει ένα σημαντικό κομμάτι της παιδικότητας και της ξεγνοιασιάς που απαιτεί η ηλικία τους, μια όμορφη βόλτα στην πόλη, ίσως επιστρέψει το χαμόγελο στα παιδικά πρόσωπά τους.

Όμως, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ούτε αυτό είναι εφικτό να συμβεί. Μια βόλτα στις γειτονιές αποδεικνύει και αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Οι παιδικές χαρές του Δήμου παραμένουν κλειστές, στερώντας στα παιδιά αυτή την αναγκαία διέξοδο, ενώ, παράλληλα, η εγκατάλειψη είναι η μόνη λέξη που περιγράφει την εικόνα. Οι χώροι που θα έπρεπε να αποτελούν τόπο διασκέδασης και ανεμελιάς για τα παιδιά, έχουν μετατραπεί σε χωματερές, όπου ο καθένας αποθέτει σκουπίδια, υλικά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Και ο Δήμος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, είναι εντελώς απών.

Την ίδια ώρα, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και απαιτούν άμεσες απαντήσεις.

Γιατί είναι κλειστές οι παιδικές χαρές;

Γιατί έχει επιτρέψει ο Δήμος να μετατραπούν σε χωματερές;

Άραγε, οι παιδικές χαρές του Δήμου έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση, ώστε να είναι ασφαλείς για τα παιδιά;

Εν τέλει, γιατί έχει αποκλειστεί στα παιδιά η πρόσβαση στις παιδικές χαρές; Μήπως τελικά ο λόγος είναι αυτή η απουσία πιστοποίησης;

Αναμένουμε τις εξηγήσεις της διοίκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.