Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

 




Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

 Σοβαρά ερωτήματα τίθενται για την οικονομική διαχείριση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από την δημοτική Αρχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση των στελεχών της δημοτικής παράταξης «δήμος μπροστά+», οι οφειλές επιχειρήσεων από ενοίκια στο Δήμο να ξεπερνούν τις 300.000€. 
Επίσης, οι σταλίες (ποινές) με υπαιτιότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης προς εργολάβο φτάνουν τις 900.000€, ενώ εργολαβία με αρχικό προϋπολογισμό άνω του 1.000.000€ για πεζοδρόμια και οδοποιία, έχουν οδηγήσει στην μείωση του ταμείου του Δήμου κατά 1.600.000€ σε διάστημα είκοσι επτά μηνών (01.01.2019 – 30.09.2021).
Σαν να μην έφταναν τα ανωτέρω, ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις επιχειρήσεων  προς τον Δήμο ξεπερνούν τις 180.000€, την ίδια ώρα που ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί τους περιοίκους της πλατείας Πέρου να καταβάλλουν ποσά άνω των 800.000€, χωρίς να έχουν δει το παραμικρό έργο. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου, δημιουργώντας ένα τοξικό δημοσιονομικό περιβάλλον, το οποίο θα χειροτερεύει όσο διοικεί η παρούσα δημοτική Αρχή. Για το σύνολο των ανωτέρω αναφορών, έχουμε υποβάλλει ερωτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες, αναμένοντας την απάντηση της δημοτικής Αρχής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.