Πλήρης απαξίωση των Κοινοτικών Συμβουλίων

 




Πλήρης απαξίωση των Κοινοτικών Συμβουλίων 

Είμαστε αναγκασμένοι για μία ακόμα φορά να καταγγείλουμε την δημοτική Αρχή για την πρακτική απόλυτης απαξίωσης, με την οποία αντιμετωπίζει τα Κοινοτικά Συμβούλια. Δυστυχώς, ο δήμαρχος, όπως συνηθίζει δεν δείχνει κανέναν απολύτως σεβασμό σε όργανα που συμβάλλουν – ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το κάνουν – ουσιαστικά στην συνολική προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Αντ’ αυτού, τόσο τα Συμβούλια ως όργανα, αλλά και τα μέλη αυτών, αντιμετωπίζονται με υποβάθμιση και αδιαφορία.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό το γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις των Κοινοτικών συμβουλίων, ελάχιστο δείγμα της βαρύτητας που δίνει η δημοτική Αρχή στον θεσμό. Ακόμα περισσότερο, όταν τα συγκεκριμένα όργανα δεν έχουν προϋπολογισμό, ώστε να υποστηρίξουν τον σκοπό τους, δεν λαμβάνουν την παραμικρή ουσιαστική απόφαση για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες και δεν μπορούν στο ελάχιστο να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους, εγκλωβισμένα στην πολιτική επιλογή απαξίωσης από την διοίκηση του Δήμου. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος είναι παντελώς απών, καθώς ποτέ δεν έχει επικοινωνήσει με τα μέλη τους συλλογικά.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και μάλιστα άμεσα. Τα Κοινοτικά Συμβούλια οφείλουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη της πόλης μας. Καλούμε την δημοτική Αρχή να επιδείξει έστω τη στοιχειώδη σοβαρότητα και να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση προϋπολογισμού για τα συμβούλια και των δύο δημοτικών ενοτήτων και να επανέλθουν οι συνεδριάσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων της πόλης. Η διοίκηση οφείλει στον ελάχιστο χρόνο που της απομένει να διαχειρίζεται τις τύχες της πόλης, να μην την παραδώσει σε πλήρη διάλυση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.