«Σε πλήρη εγκατάλειψη τα δάση της πόλης»

 




 

«Σε πλήρη εγκατάλειψη τα δάση της πόλης»

*Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου, πρώην αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕ.Α.Π.

Είναι πλέον θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζουν τα δάση της πόλης μας, ο πνεύμονας που δίνει οξυγόνο σε μας και τα παιδιά μας. Μια μικρή βόλτα να κάνει κάποιος, θα αντικρίσει εικόνες που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν.


E
νδεικτικό παράδειγμα, το δάσος Κάσδαγλη που εδώ και καιρό βρίσκεται υπό εγκατάλειψη. Το εσωτερικό του δάσους έχει μετατραπεί αυθαίρετα σε πάρκινγκ, όπου τον τελευταίο καιρό μέρος του δάσους χρησιμοποιείται ως μόνιμος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, ο χώρος είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος με εγκαταλελειμμένες αυτοσχέδιες κατασκευές, ενώ σε ορισμένα σημεία υπάρχουν κορδέλες που απαγορεύουν την είσοδο των πολιτών σε αυτό, με την αιτιολογία του κινδύνου λόγω πτώσης κλαδιών. Το ίδιο φαινόμενο απαγόρευσης εισόδου με κορδέλες παρατηρείται και στο δάσος Μορέλλα. Το πλέον εξωφρενικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι, ενώ η ίδια η δημοτική Αρχή δεν αναλαμβάνει να κόψει τα κλαδιά που θεωρεί επικίνδυνα, επιτρέπει με την ανοχή της σε ιδιώτες να κόβουν παράνομα ξύλα εντός του δάσους για ιδιωτική χρήση, κάτω από την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε ελέγχου.

Αναρωτιέται κανείς, ποια είναι η θέση της δημοτικής Αρχής απέναντι σε αυτήν την κατάσταση; Τι σκοπεύει να κάνει για την προστασία ενός από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου της πόλης, το οποίο, όπως και το σύνολο του Δήμου, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του; 

Εμείς οφείλουμε ως παράταξη να αποτρέψουμε την μετατροπή των δασών της πόλης μας σε πάρκινγκ και σε χώρο παράνομης κοπής δέντρων.

Εδώ και τώρα να αναλάβει η δημοτική Αρχή επιτέλους τις ευθύνες της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.