Παρέμβαση Σταμάτη Μουστάκα για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό 13/12/18

Ένας από τους Βασικούς ρόλους του σύγχρονου Δήμου είναι να καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των Κατοίκων και των Δημοτών του.Το κοινωνικό κράτος υποχωρεί λόγω της οικονομικής προσαρμογής, αλλά και της περιστολής των προνοιακών πολιτικών. Η γήρανση του πληθυσμού, η υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα εν γένει,  αποτελούν ορισμένα από τα πολύ σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας. Δυστυχώς η υποχρηματοδότηση των εκπαιδευτικών δομών που ξεκινάει από προσχολική αγωγή, δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στους νέους γονείς, ενώ αποτελεί αντικίνητρο για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση θα πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο του αυτοδιοικητικού διαλόγου ο ‘Άνθρωπος-Πολίτης-Δημότης” και να υποχωρήσει η λογική της ταμειακής αποτύπωσης ενός success story.Ως ενεργός πολίτης του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης υποστηρίζω ότι οι προσχολικές δομές του Δήμου θα μπορούσαν να βελτιωθούν άμεσα εφόσον υπήρχε η πολιτική βούληση. Πιο συγκεκριμένα προτείνω:
  • Άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα κάθε Σχολικής μονάδας με ξεχωριστές προτάσεις –λύσεις για κάθε μια από αυτές.
  • Εντοπισμός έλλειψης διδακτικού και υπαλληλικού Προσωπικού στις Σχολικές Μονάδες και στελέχωση τους με τα κατάλληλα άτομα πριν την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.
  • Εύρεση κονδυλίων ώστε οι Σχολικές Μονάδες να είναι εξοπλισμένες με τις απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία τους Πρώτες Ύλες, χωρίς την επιπλέον χρηματική συνεισφορά των ήδη βεβαρημένων πολιτών εφαρμόζοντας ένα μοντέλο δωρεάν παιδείας.
  • Ενίσχυση των τεχνολογικών μέσων στα Σχολεία για τη βελτίωση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές , προβολείς κ.α)
  • Γεφύρωση των δύο Δημοτικών κοινοτήτων μας με κοινές εκδηλώσεις σε επίπεδο Σχολικών Μονάδων και όχι μόνο (Σεμινάρια πρώτων βοηθειών, Αντιμετώπιση κινδύνου σεισμού, πυρκαγιάς, πλημμύρας, πρόγραμμα αναδάσωσης-καθαροί δρόμοι και σωστή χρήση κάδων σκουπιδιών-ανακύκλωσης)
  • Ενεργή Πολιτιστική συμμετοχή των παιδιών μας μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων, παραστάσεων, χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, Χορωδιών κ.α
  • Κίνητρα στη νέα γενιά για ενασχόληση με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό μέσω της δημιουργίας SCHOOLWAVE και SCHOOLTHEATERFestivalsσε επίπεδο Δήμου αλλά και διαδημοτικής συνεργασίας.
  • Εδραίωση Καλλιτεχνικών Δρωμένων στις πλατείες του Δήμου μας και αναζωπύρωση των Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων με τη μορφή ΦΕΣΤΙΒΑΛ σε ετήσια βάση με δημιουργία Ανοικτού Θεάτρου σε Λυκόβρυση-Πεύκη και φυσικά αξιοποίηση σωστή των ήδη υπαρχόντων δομών.
  • Δημιουργία προϋποθέσεων επαναλειτουργίας Σωματείων Εθελοντικής Κίνησης, Σώμα Ελλήνων προσκόπων και Οδηγών σε εγκαταστάσεις λειτουργικές στο Ηλιακό χωριό.
Τέλος , παρακολουθώντας την αυτοδιοικητική επικαιρότητα του Δήμου μας μου προξένησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις η νέα ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ καθώς έχει θετική ατζέντα για το Δήμο , ενώ εστιάζει σε όσα πραγματικά οι πολίτες έχουν ανάγκη . Με άλλα λόγια στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει σημασία να ξεχωρίσουμε το νέο στην αντίληψη από το νεαρό της ηλικίας. Για το λόγο αυτό εκτιμώ ότι ο Μάριος Ψυχάλης ως υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης αποτελεί την πλέον αξιόπιστη Επιλογή.
Μουστάκας Σταμάτης : Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1986 άλλα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έζησα στην Κέρκυρα οπού σαν νέος εντάχθηκα από μικρός στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μαθαίνοντας τη σημασία του Εθελοντισμού , του Συνανθρώπου , του Πολιτισμού και των Αξιών.
Είμαι απόφοιτος της Σχολής Τεχνικών Μαγειρικής τέχνης Ι.ι.εκ ΑΚΜΗ.
Στο Δήμο της Λυκόβρυσης –Πεύκης εγκαταστάθηκα από το 2013 εργαζόμενος ως πωλητής σε Κατάστημα Γερμανός. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζομαι ώς Μάγειρας στη θέση πλέον του υπεύθυνου Κουζίνας (chef) και υπεύθυνος Haccpτου ξενοδοχείου Coco-Mat Hotel Nafsika στην Κηφισιά. Είμαι έγγαμος με Δύο τέκνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.