Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου: «Δύο μέτρα και δυο σταθμά για τους αθλητικούς συλλόγους»

 


Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου: «Δύο μέτρα και δυο σταθμά για τους αθλητικούς συλλόγους»

*Η Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Δήμος Μπροστά+», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, στο οποίο διαπίστωσε σοβαρά θέματα υγείας και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου, το ταρτάν – που, θυμίζουμε, αντικαταστάθηκε πρόσφατα με καινούριο - παρουσιάζει σχισμές και ανασηκώνεται σε κάποια σημεία του, ως αποτέλεσμα της κακοτεχνίας και της προχειρότητας, με την οποία τοποθετήθηκε, ενέχοντας κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών και δημοτών που τρέχουν πάνω σε αυτό.

Επιπλέον, το WC που βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου, δεν διατίθεται προς χρήση των αθλητών και των δημοτών, λόγω της παντελούς έλλειψης καθαριότητας και της ακαταλληλότητάς του. Ως εκ τούτου,  οι αθλητές και οι δημότες που αθλούνται στον χώρο, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τουαλέτα, καθώς οι τουαλέτες του κεντρικού κτηρίου και τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται κατά αποκλειστικότητα από τον άλλον αθλητικό σύλλογο που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο γήπεδο, όπως και οι περισσότερες κλειστές εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού από τις μπάλες που εκτοξεύονται με δύναμη από τον χλοοτάπητα του ποδοσφαίρου στα σημεία πίσω από τα τέρματα του ποδοσφαίρου, όπου αθλούνται οι αθλητές των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον κλασικό αθλητισμό αλλά και δημότες, καθώς εκεί βρίσκεται το σκάμμα για το άλμα εις μήκος.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε η απουσία βαλβίδας ρίψεων σφαιροβολίας, με αποτέλεσμα οι αθλητές των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο γήπεδο και ενδιαφέρονται να κάνουν σφαιροβολία, να αναγκάζονται να απευθύνονται σε συλλόγους άλλων Δήμων.

Κατά την επίσκεψη στελεχών της παράταξής μας στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γυμναστικό Σύλλογο «Αναγέννηση Πεύκης», ο οποίος δραστηριοποιείται σε αθλήματα του κλασικού αθλητισμού στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί στην «Αναγέννηση Πεύκης» για την φύλαξη του εξοπλισμού του και τη στέγαση του, δεν πληροί τους απαιτούμενους κανόνες ασφαλείας, καθώς δεν είναι στεγανός, αφού το επάνω πλαϊνό μέρος του χώρου κάτω και περιμετρικά από την οροφή είναι ανοιχτό, ενώ η ηλεκτρική του εγκατάσταση δεν διαθέτει καν ρελέ ασφαλείας και γείωση!

Για το θέμα αυτό αλλά και για όλα τα προαναφερόμενα, ο σύλλογος «Αναγέννηση Πεύκης» έχει καταθέσει αίτηση στο ΠΕ.Α.Π. από τις 11/01/2022 προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα σοβαρά θέματα υγείας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων του γηπέδου και έχει συντάξει και καταθέσει σχετική Τεχνική Έκθεση στο Γραφείο του Δημάρχου, αλλά και στο ΠΕ.Α.Π., με την οποία υπογραμμίζει τους κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών και πολιτών και προτείνει τρόπους επίλυσης των συγκεκριμένων προβλημάτων. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. κα Νικολαροπούλου δεν έχει καν φέρει το θέμα για συζήτηση σε κανένα Συμβούλιο του ΠΕ.Α.Π. και δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Η επίσκεψη της παράταξης «Δήμος Μπροστά+» στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, συνδυαστικά με άλλες επισκέψεις της παράταξής μας σε άλλους χώρους δραστηριοποίησης αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας, μας έκανε να αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά στον Δήμο υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» ως προς την αντιμετώπιση των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στις δημοτικές εγκαταστάσεις του.

Αναρωτιόμαστε μήπως υπάρχουν σύλλογοι στον Δήμο μας που έχουν αποδυτήρια, WC, θέρμανση και στεγανούς χώρους για τις λειτουργίες τους και άλλοι που δεν έχουν καν πρόσβαση σε τουαλέτες, όπως η «Αναγέννηση Πεύκης» ή σε αποδυτήρια, όπως ο Α.Ο. Λυκόβρυσης, ο οποίος αντιμετωπίζει κι εκείνος ζητήματα έλλειψης υποδομών και αποδυτηρίων ή σε θερμαινόμενες αίθουσες όπως ο «Αριστοτέλης», του οποίου τα μέλη, που είναι ως επί το πλείστον παιδιά, αναγκάζονται να παίζουν σκάκι σε κρύες αίθουσες.

Μήπως τελικά γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας, ανάλογα με την κατηγοριοποίησή τους από την Δημοτική Αρχή και το ΠΕΑΠ σε «φιλικούς-ευνοούμενους» και «μη φιλικούς»  συλλόγους;

Όπως και να έχει η παράταξη «Δήμος Μπροστά+» θεωρεί ανεπίτρεπτο εν έτη 2023 να συζητούμε για άθληση παιδιών και δημοτών χωρίς τουαλέτες, αποδυτήρια ή θέρμανση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.