Ζούμε την αρμονία των αντιθέσεων ή το αντίθετο;

 



Ζούμε την αρμονία των αντιθέσεων ή το αντίθετο;

*Σπυριδούλα Σίννη, μέλος Κοινωνικού Παντοπωλείου

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, η παράταξη «δήμος Μπροστά+» ήταν η μια απο τις δυο παρατάξεις που αναμετρήθηκαν στην δεύτερη Κυριακή. Όπως προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Μάριος Ψυχάλης, είναι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναρωτιόμαστε αν αυτό το γνωρίζουν οι αιρετοί της πόλης ή απλώς το αγνοούν. Και αυτό, γιατί από τις συμπεριφορές τους προκύπτει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα.

Γιατί άλλα πρόσωπα, αυθαίρετα και με προφανή προσωπικά συμφέροντα εμφανίζονται στις δημόσιες εκδηλώσεις και στέκονται σε περίοπτες θέσεις που δεν τους ανήκουν;

Την ίδια ώρα, υπάρχει μια ακατανόητη, διπολική αντιμετώπιση, πολλές φορές με ακραίους χαρακτηρισμούς και επιθέσεις, ως προς τις κινήσεις του επικεφαλής και των στελεχών της παράταξής μας και την καθημερινή μας προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας. Ενδεικτικά:

- Ακούσαμε για «πολιτικό πολιτισμό», αλλά και για «πολιτική αλητεία».

- Εκκλησιαζόμαστε και εισπράττουμε απορία, για ποιο λόγο το κάνουμε. Την ίδια ώρα, ωστόσο, όταν οι πολιτικοί δεν εκκλησιάζονται, οι ίδιοι άνθρωποι διερωτώνται πού είναι οι πολιτικοί! Στιςκοσμικές, όμως, "προσωπικότητες", δεν γίνεται κανένα σχόλιο.

- Είμαστε δοτικοί σε πολλά επίπεδα, με διακριτικότητα, χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, ωστόσο, άλλες προσωπικές προτιμήσεις είναι αυτές που καρπώνονται την προσπάθειά μας.

- Από την πρώτη μέρα της επόμενης των εκλογών του 2019 είμαστε διαρκώς στους δρόμους, κοντά στο δημότη, να ακούμε, να καταγράφουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις. Τότε, εισπράξαμε την απορία, «μα, δεν είναι νωρίς;». Σήμερα, υπάρχουν φωνές που διατείνονται «τώρα μας θυμηθήκατε, που πλησιάζουν οι εκλογές;».

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Η καρδιά μας έχει μόνο ένα φίλτρο: τον σεβασμό στο δημότη και την αγάπη στο συνάνθρωπο. Είμαστε "καθαροί", χρήσιμοι, ακούραστοι να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε για το κοινό καλό. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας, μέσα στο σφιγμό της καθημερινότητας σας.

Δεν ξυπνήσαμε χθες και θυμηθήκαμε να ασχοληθούμε με τον Δήμο, ούτε ερχόμαστε φυτευτοί.

Πρώτα γνωρίζουμε, μετά ζυγίζουμε και, τέλος, αποφασίζουμε.

Ορισμένες εμπειρίες ηταν επώδυνες, αλλά λόγω ευγένειας και πολιτικού πολιτισμού, τα παρουσιάζουμε "σμιλευμένα", γιατί δεν θέλουμε να εκθέσουμε κανεναν. Ο κόσμος, όμως, έχει κριτήριο και γνωρίζει. Ελπίζουμε, όταν έρθει η ώρα να θυμηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.