Tο πραγματικά διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 


Tο πραγματικά διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

*Μαρία Τραγάδη, Τακτικό μέλος ΚΟΙΠΑΠ

Ο καλύτερος κόσμος που ονειρευόμαστε, δεν θα μας χαριστεί. Πρέπει να παλέψουμε και να τον διεκδικούμε καθημερινά. Αυτό είναι το πραγματικά διαχρονικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σχεδόν μισός αιώνας έχει περάσει από τα ιστορικά γεγονότα του Πολυτεχνείου. Η 49η επέτειος έρχεται σε μια περίοδο όπου οι βαθιές κρίσεις έχουν δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στην κοινωνία, που αναζητά την δική της διέξοδο προς ένα καλύτερο μέλλον. Ο αγνός αγώνας των φοιτητών και του απλού λαού για τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Παιδείας παραμένει ζωντανός και αποτελεί «φάρο» για όλες τις επόμενες γενιές.

Σήμερα, που οι αξίες και τα δικαιώματα πολιτών και εργαζομένων βάλλονται από τις συνέπειες των τριών διαδοχικών κρίσεων (οικονομικής-κοινωνικής, υγειονομικής, ενεργειακής) δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο «μαζί» και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Οι νέοι, και όχι μόνο, σήμερα, θα πρέπει να διδάσκονται από τα φωτεινά παραδείγματα της νεότερης ιστορίας μας και να παίρνουν έμπνευση για τους δικούς τους αγώνες, τις δικές τους διεκδικήσεις.

Το Πολυτεχνείο, όμως, δεν είναι απλά μια επέτειος. Είναι μια υπενθύμιση. Γι’ αυτό σήμερα, και κάθε μέρα, συντασσόμαστε με τις νέες και τους νέους μας και με όσους αγωνίζονται για καλύτερες μέρες. Το χρωστάμε στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στους αγωνιστές της ιστορίας μας, το χρωστάμε σε εμάς τους ίδιους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.