«Ναι» στη δημιουργία Ποδηλατόδρομου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

 


«Ναι» στη δημιουργία Ποδηλατόδρομου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

*Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου, μέλος παράταξης «δήμος Μπροστά+»

Η ανάγκη δημιουργίας ποδηλατόδρομου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης είναι πιο επιτακτική από ποτέ, δεδομένης της παρούσας ενεργειακής κρίσης και της ανάγκης προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας.

Το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας, με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση και ατμοσφαιρική ρύπανση, μηδενική πρόκληση θορύβου και χαμηλό οικονομικό κόστος λειτουργίας κα συντήρησης. Η δημιουργία ποδηλατόδρομου στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης δεν εξυπηρετεί μόνο την βιώσιμη κινητικότητα, αλλά  αποτελεί και ένα μέσο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών, καθώς και μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου.

Η δημιουργία ποδηλατόδρομου στον Δήμο μας θα μπορούσε να σχεδιαστεί σε συνεννόηση με γειτονικούς Δήμους, στο πλαίσιο της επικείμενης υλοποίησης του βόρειου ποδηλατικού άξονα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρύτερη, ασφαλής ποδηλατική διαδρομή που θα περνάει από τον Δήμο μας και θα συνδέεται με τον βόρειο ποδηλατικό άξονα μέσω των γειτονικών μας Δήμων, τους οποίους διασχίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βόρειος ποδηλατικός άξονας θα ξεκινά από το κέντρο της Αθήνας στο Γκάζι και θα φτάνει μέχρι την Κηφισιά, ενώ θα συνδέεται με  τον ποδηλατικό άξονα που ενώνει το Γκάζι με το Παλαιό Φάληρο.

Η δημιουργία ποδηλατόδρομου, σε συνδυασμό με την συμμετοχή του Δήμου μας σε σχετικά προγράμματα διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, συμβατικών και ηλεκτρικών, που κατά καιρούς υλοποιούνται, μπορεί να δώσει μια ανάσα ζωής στην πόλη μας και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας, όπως έχει συμβεί ήδη και σε περισσότερους από 25 Δήμους της Αττικής, που έχουν προβεί στη δημιουργία ποδηλατόδρομων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.