Όταν ο τουρισμός και η πολιτική διασταυρώνονται


 

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η απαξίωση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Λυκόβρυσης καθώς πλέον θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τουριστικός προορισμός από την πλειοψηφία των συμβούλων που το απαρτίζουν.

Είναι αδιανόητο για ακόμη μία φορά να λαμβάνονται αποφάσεις με την παρουσία τριών συμβούλων από τους επτά.  Υπενθυμίζουμε ότι ο λόγος αυτού είναι (βάση των οριζόμενων από το ν. 3852/2010 για τη λειτουργία των κοινοτήτων) πως μετά από  τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με έλλειψη απαρτίας η απόφαση θα ληφθεί από το 1/3 των συμβούλων, στην τρίτη συνεδρίαση, όπου στην περίπτωση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Λυκόβρυσης ο αριθμός ορίζεται στους τρεις συμβούλους.

Είναι αδιανόητο και κατακριτέο ο βαθμός της αδιαφορίας που η πλειοψηφία των συμβούλων επιδεικνύει, από την πρώτη κιόλας στιγμή της εκλογής τους.

Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως στον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου της Λυκόβρυσης,  ο οποίος με την πλήρη αδιαφορία του έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του εν λόγω οργάνου. Για παράδειγμα, η δημοτική αρχή αφαίρεσε το γραφείο συνεδριάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης για να ευχαριστήσει τον δήμαρχο υπερψηφίζει όλες τις εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε την κοινωνία να αντιληφθεί ότι το βάρος των ευθυνών δεν εντοπίζεται μόνο στους αιρετούς, αλλά και σε όσους τους εμπιστεύονται με την ψήφο τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.