Προκλητική αδιαφορία της δημοτικής αρχής


 

Σε συνέχεια τοποθετήσεων των Δημοτικών Συμβούλων Μάριου Ψυχάλη, Ιωάννη Ιωαννίδη, Ιορδάνη Βιογιατζόγλου και Κωνσταντίνου Μπελεχρή καθώς επίσης και άλλων Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης για τον περιβαλλοντικό κίνδυνο που διατρέχει η ευρύτερη περιοχή της Πύρνας και λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται σε οικόπεδο επί της οδού Χαλκίδος,

παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που προτίθεται να λάβει η δημοτική αρχή, για την αποτροπή πραγματοποίησης εκνόμων ενεργειών, αλλά και για την θεραπεία της ήδη δημιουργηθείσας ζημιάς στην παραρεμάτια περιοχή της Πύρνας.  Σημειώνουμε δε, ότι αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις 12/09/2021 με την λήψη φωτογραφικού υλικού τεκμαίρει ότι δεν έχουν διορθωθεί οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στο εν λόγω οικόπεδο επί της οδού Χαλκίδος. Καθώς ο κίνδυνος που διατρέχει η ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλος καλούμε να λάβετε όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η όποια έκνομη ενέργεια που ζημιώνει το φυσικό περιβάλλον.

Επίσης, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως η «Μήδεια» επέφεραν πλήθος ζημιών σε πολλούς κατοίκους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, παρακαλούμε όπως προβείτε στην εκ του νόμου υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης σε όσους κατοίκους έχουν υποστεί ζημιές λόγω της πτώσης των δέντρων και άλλων αντίστοιχων φυσικών φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην απαντάει η δημοτική αρχή στο από 17.03.2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 15009 έγγραφο κατοίκου που αιτείται τεκμηριωμένα αποζημίωση λόγω παραλήψεων της δημοτικής αρχής.

Τέλος, όπως είναι γνωστό επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη στη Λυκόβρυση παρατηρείται έντονη δυσοσμία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένα ακίνητα δεν έχουν συνδεθεί στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα να διοχετεύονται ακάθαρτα ύδατα στο δίκτυο όμβριων υδάτων, παρακαλούμε για την άμεση επικοινωνία με την ΕΥΔΑΠ ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου που πλήττει την δημόσια υγεία.

Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τα ανωτέρω

1.     Παρακαλούμε για την καταγραφή του σαφούς σχεδιασμού ενεργειών που αφορούν την περίπτωση αντιμετώπισης έκνομων ενεργειών επί οικοπέδου στην οδό Χαλκίδος.

2.     Παρακαλούμε για την άμεση γραπτή απάντηση με την αποδοχή της αίτησης κατοίκων που αιτούνται την αποζημίωση τους λόγω των καιρικών φαινομένων, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις και την ενημέρωσή μας σχετικά με το εν λόγω θέμα (α.π: 15009/17.03.2021).

3.     Παρακαλούμε για την άμεση αποτύπωση των ενεργειών που αφορούν την αντιμετώπιση της έντονης δυσοσμίας που προκαλείται στην οδό Λάμπρου Κατσώνη και των ενεργειών αντιμετώπισης της.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.