Σκανδαλώδης ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής

 

Είναι δεδομένο ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί να διαχειριστεί την πλέον σημαντική αποκλειστική αρμοδιότητα της, που είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών. Στο σύνολο του Δήμου, είτε αφορά την Λυκόβρυση, είτε την Πεύκη,

η κατάσταση που επικρατεί είναι προκλητικά απαράδεκτη, καθώς η δημοτική αρχή δεν συλλέγει τα σκουπίδια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για την δημόσια υγεία και να εγκυμονούν άλλοι κίνδυνοι όπως η προσέλκυση μολυσματικών ασθενειών με την ανάπτυξη τρωκτικών.

Οι αναφορές των πολιτών είναι καθημερινές, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που η δημοτική αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί, όσο και στο πρωτόκολλο του Δήμου που η δημοτική αρχή είναι απολύτως υποχρεωμένη να παρακολουθεί και να ανταποκρίνεται. Πιο συγκεκριμένα από 01/09/2021 με αριθμό πρωτοκόλλου 49801 και 49802 έχουν κατατεθεί αιτήματα που αφορούν την δημοτική κοινότητα της Λυκόβρυσης και πιο συγκεκριμένα την αποκομιδή σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων. Τα εν λόγω αιτήματα και πολλά ακόμα παραμένουν μέχρι και σήμερα  αναπάντητα και ανεκπλήρωτα, γεγονός που παραβιάζει κάθε αρχή όπως η χρηστή διοίκηση.

Επίσης, για μια ακόμα φορά αναφέρουμε την άθλια, από κάθε πλευρά, μετατροπή οικοπέδου που βρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης σε χώρο εναπόθεσης κάθε είδους σκουπιδιών και αντικειμένων.

Δηλώνουμε ότι μετά από ασφυκτική πίεση των κατοίκων της περιοχής, εφόσον δεν συλλεχθούν τα σκουπίδια από την εν λόγω περιοχή (οικόπεδο πλησίον Ιεράς Μονής Αγ. Ειρήνης), καθώς επίσης δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το μείζον φαινόμενο της ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής στην συλλογή των απορριμμάτων θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε νομικές ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.