Παρέμβαση Ελένης Μανδαμαδίωτου για το κοινωνικό φροντιστήριο

Τι θα γίνει τελικά με το Κοινωνικό Φροντιστήριο;

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο δηλώνει πως η παιδεία δεν είναι επιλεκτικό προνόμιο ούτε πολυτέλεια αλλά βασικό δικαίωμα όσων μαθητών, αδύναμων οικονομικά οικογενειών, εξακολουθούν να το έχουν ανάγκη και εντάσσεται στις Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης των περισσότερων Δήμων, μάλιστα με πολλές επιτυχίες. Στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το Κοινωνικό Φροντιστήριο βρίσκεται κάτω από την εποπτεία της Προέδρου Μ. Μαμαλάκη & του αντιπροέδρου Π. Πανταζή του ΝΠΔΔ Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη (ΚΟΙ.Π.Α.Π.) με διάφορα προβληματικά θέματα καθώς λειτουργεί με ελάχιστους μαθητές και με έναν μόνο εξαιρετικό καθηγητή, τον πρώην γυμνασιάρχη και πάντα εκεί στο καθήκον, κ. Πολύταρχο.  



Χωρίς την αποφασιστική θέληση της Διοίκησης να υποστηρίξει έμπρακτα το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί κανένας στόχος. Ιδιαίτερα όταν κάποιοι πιστεύουν ότι η υποχρέωση της Διοίκησης του ΚΟΙ.Π.Α.Π. ξεκινάει και σταματάει στην επίσημη πρόσκληση για εθελοντές εκπαιδευτικούς και με την δημοσίευση της δήλωσης συμμετοχής (εγγραφής) των μαθητών. Αν έρθουν …. Ήρθαν – δεν ήρθαν, μέχρι εκεί, δηλαδή;  Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια θεωρείτε «πολυτέλεια»;

Πως είναι δυνατόν! Όταν μία δομή παύει να είναι λειτουργική οφείλουμε εγκαίρως να ερευνήσουμε εις βάθος το «γιατί» αναλύοντας όλα τα δεδομένα και δίνοντας τις απαραίτητες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα προκειμένου να διευθετηθούν άμεσα τυχόν παραλήψεις ή προβληματικά σημεία στην οργάνωση, διεύθυνση και λειτουργία της δομής για την επιτυχή επαναφορά της. 

Με αίσθημα αλληλεγγύης και ευθύνης έχουμε ήδη καταθέσει, ως τακτικά μέλη της παράταξης, εδώ και μήνες προτάσεις και πιθανές λύσεις σχετικά με το εγκαταλελειμμένο Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δ.Σ. του ΚΟΙ.Π.Α.Π.  Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε ενημέρωση – ούτε καν όταν πριν το τέλος του χρόνου παρακαλέσαμε εγγράφως να ενημερωθεί ολόκληρο το Δ.Σ. για την τύχη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. 

Πλήρη σιωπή και απαξίωση! Τα θέματα παραμένουν όπως επίσης και πολλές αναπάντητες ερωτήσεις: «Τι θα γίνει με το Κοινωνικό Φροντιστήριο, την νέα σχολική χρονιά;  Mε τόσους λίγους μαθητές θα μπορούσαν να συμβάλλουν τα Ιδ. Φροντιστήρια;» Οφείλουμε να στηρίξουμε όσους νέους ανθρώπους θέλουν να μάθουν γράμματα μέσα από διάφορες δομές του Δήμου όχι τόσο γιατί πρέπει αλλά γιατί το θέλουμε με τη καρδιά μας για το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα.

Ελένη Μανδαμαδιώτου

Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη (ΚΟΙ.Π.Α.Π.) και Μέλος της παράταξης «δήμος μπροστά+»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.