Ιδρυτική Διακήρυξη ανεξάρτησης δημοτικής κίνησης "δήμος μπροστά"



Ιδρυτική Διακήρυξη

Ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «δήμος μπροστά»



Είμαστε η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση δήμος μπροστά. Οραματιζόμαστε τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης πολύ διαφορετικό από ό,τι τον βιώνουμε καθημερινά και για αυτό δηλώνουμε παρούσες και  παρόντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Έχουμε γνώσεις, όρεξη για προσφορά, αρχές, εμπειρία και διάθεση για να εργαστούμε για έναν Δήμο με πρωταγωνιστή τον πολίτη. Θεωρούμε ότι μόνο μέσω της συλλογικής δράσης και συμμετοχής μπορούμε να φέρουμε την επιθυμητή αλλαγή. Πιστεύουμε ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη μια εναλλακτική επιλογή για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με σαφές, ρεαλιστικό και αξιόπιστο σχέδιο.


Το όραμα της αυτοδιοικητικής κίνησης δήμος μπροστά για το Δήμο του αύριο ενσωματώνεται σε τρεις λέξεις: Σύγχρονος, Καινοτόμος, Φιλικός.

Η Κοινωνία της Γνώσης, δηλαδή η σύγχρονη κοινωνία είναι η αιχμή του δόρατος για την αλλαγή. Η κάθε αλλαγή στηρίζεται σε θεμελιώδεις αρχές και οι δικές μας αρχές είναι σαφείς.

Εμπνεόμαστε από την αρχή της αξιοκρατίας, η οποία εκκινεί από τη διοίκηση του Δήμου και καταλήγει στην επιλογή των αιρετών για τις θέσεις ευθύνης.

Υποστηρίζουμε την ισότητα και την ισονομία μεταξύ των πολιτών, των εργαζομένων, αλλά και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας χωρίς να τους διακρίνουμε σε φίλους και αντιπάλους.

Προωθούμε την αρχή της ελευθερίας του λόγου, δηλαδή την θετική και έμπρακτη προώθηση του δημόσιου διαλόγου και της λογοδοσίας από το Δήμο, αλλά και την ελεύθερη εντολή του αιρετού, χωρίς αστερίσκους, ενώ παράλληλα σεβόμαστε τη διαφορετικότητα σε κάθε επίπεδο.

Ιδιαιτέρως σημαντική σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η συνεισφορά των νέων που αγαπούν τον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό. Όραμα μας είναι αυτοί οι νέοι να συνεισφέρουν με φρέσκιες ιδέες στην πόλη που μεγάλωσαν και ζουν οι οικογένειες τους.

Πιστεύουμε στη συμμετοχική δημοκρατία και στον ενεργό πολίτη, όπως τον έχει εκφράσει ο Ρουσσώ, ενώ θεωρούμε ότι o θεσμός του τοπικού δημοψηφίσματος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο δημοκρατίας, καθώς οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν την εύκολη και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Δήμου και πολιτών. Εμπνεόμαστε από τα παραδείγματα πόλεων του εξωτερικού για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα συμμετοχικής διακυβέρνησης στον Δήμο μας.

Εκτιμούμε ότι η σύγχρονη δημόσια διοίκηση δεν εξαντλείται στην αρχή της νομιμότητας, που ορισμένες φορές είναι ζητούμενο, αλλά πρέπει να επιδιώκει και την αρχή της χρηστής διοίκησης, κάτι πολύ πιο απαιτητικό από την στείρα εφαρμογή των νόμων.

Πιστεύουμε ότι πλέον απαιτείται συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, χωρίς όρους νικητή και ηττημένου, μεγάλου και μικρού. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την προγραμματική σύγκλιση και τον διάλογο με βάσει τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες, της Δημοκρατίας, της κάθε δημοτικής παράταξης και το όφελος των πολιτών του Δήμου.

Έχουμε ξεκάθαρους στρατηγικούς στόχους για το Δήμο. Δημιουργούμε έναν Δήμο που να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τους πόρους του, χωρίς να γίνεται αυτοσκοπός η δημιουργία υπερβολικών αντιαναπτυξιακών δημοσιονομικών αποτελεσμάτων. Στοχεύουμε έναν Δήμο που θα είναι κοντά στον πολίτη.

Επιδιώκουμε έναν Δήμο που θα στηρίζει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρίες και όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη, χωρίς η διαφορετικότητα να αποτελεί κριτήριο κοινωνικού αποκλεισμού.

Οργανώνουμε έναν Δήμο  με ανθρώπους, μέσα και σχέδια  για την αντιμετώπιση κάθε φυσικής  ή τεχνολογικής  καταστροφής που τον απειλεί,  εμπεδώνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Υποστηρίζουμε ότι χρειάζεται ουσιαστική στήριξη των νέων οικογενειών, με αναστήλωση του κοινωνικού κράτους και έμφαση στις ανάγκες της οικογένειας με κύριο κορμό την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η επένδυση στην παιδεία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Οι σχολικές και προσχολικές δομές πρέπει να είναι φιλικές και σύγχρονες για τους μαθητές και όσους τις χρησιμοποιούν. 

Σχεδιάζουμε έναν Δήμο που ο μαζικός αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθαι θα προωθούνται συστηματικά, ενώ η ανάπτυξη των αντίστοιχων δομών θα αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της νέας οικονομίας, δηλαδή των εφαρμογών τεχνολογιών, πληροφορικής και καινοτομίας, ενώ εκτιμούμε ότι μέσω της κοινωνικής κινητικότητας οι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει.

Εκτιμούμε ότι ο Δήμος οφείλει να είναι αρωγός προς την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της μικρομεσαίας επιχείρησης, ενώ θα πρέπει να δομηθεί ένα φιλικό περιβάλλον για την ιδιωτική πρωτοβουλία, με σεβασμό προς την τοπική κοινωνία, το περιβάλλον και την ταυτότητα του Δήμου. 

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα αυτοδιοικητικό πρόγραμμα με σαφή κατεύθυνση προς τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και την έρευνα.

Πιστεύουμε σε έναν Δήμο που ενημερώνει, ευαισθητοποιεί, αλλά κυρίως συνδράμει έμπρακτα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και υποστηρίζει την κυκλική οικονομία, την πράσινη επιχειρηματικότητα.

Κάνουμε σαφές ότι ο δήμος μπροστά είναι ανεξάρτητη δημοτική κίνηση που δεν ετεροπροσδιορίζεται. Τα μέλη της δημοτικής κίνησης δήμος μπροστά είναι αυτά που οριοθετούν και αποτυπώνουν τις θέσεις για το Δήμο που οραματιζόμαστε, σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας, της συμμετοχικής δημοκρατίας και της συναπόφασης και της διαφάνειας.

Κρίνουμε ότι απαιτείται μια νέα μορφή διακυβέρνησης που να εμπεριέχει καινοτόμες μεθόδους εκπροσώπησης και συμμετοχικής δημοκρατίας. Υποστηρίζουμε τη γενιά που έχει διακριθεί με αριστείες και από πρόσωπα που έχουν ζήσει, σπουδάσει και κατανοήσει σύγχρονα ευρωπαϊκά μοντέλα οργάνωσης πόλεων, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντική η συνεργασία και η συνδρομή προσωπικοτήτων που μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην αλλαγή με τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης δήμος μπροστά είναι:







1.      Αγγελικόπουλος Παναγιώτης

2.      Ανδρώνης Σωτήρης

3.      Ασημάκης Νίκος

4.      Ασημακόπουλος Κυριάκος

5.      Βακιρλής Νίκος

6.      Βεργής Σπύρος

7.      Βογιατζόγλου Ιορδάνης

8.      Γραμμένου Φανή

9.      Γρούντας Δημήτρης

10.  Δαράκη Σοφία

11.  Δημητρακόπουλος Πέτρος

12.  Διαμάντης Κώστας

13.  Δουδωνής Παναγιώτης

14.  Ζαρνάβαλος Κώστας

15.  Ζαρπάπη Κατερίνα

16.  Κάζης Αθανάσιος

17.  Καπενής Γιώργος

18.  Καρανάσος Χαράλαμπος

19.  Κοκκινάς Γιώργος

20.  Κοκκοτός Γιώργος

21.  Κοσμάς Γιώργος

22.  Κοτζαμάνης Ανέστης

23.  Κούκης Ανδρέας

24.  Κουρή Μαρία

25.  Λεωνίδου Λεωνίδας

26.  Λεωνίδου Χριστίνα

27.  Μέγας Γιάννης

28.  Μονεμβασιώτης Σταύρος

29.  Μουστάκας Σταμάτης

30.  Μπαρμπαρούσης Νίκος

31.  Μπελεχρής Προκόπης

32.  Μπικάκης Αντώνης

33.  Νικήτας Στέφανος

34.  Νικολακοπούλου Δομνίκη

35.  Παπαγιαννάκης Δημήτρης

36.  Πετρουλάκης Στέλιος

37.  Πλατσικούδης Χρήστος

38.  Πολυμέρου Ειρήνη

39.  Ριχάνι Αλέξανδρος

40.  Σαλάχ Ελντίν Μάγδα

41.  Σαραντοπούλου Μαριλένα

42.  Σαρμάς Νίκος

43.  Σοκορέλη Νότα

44.  Σοφός Αλέξανδρος

45.  Στιβαχτής Γιώργος

46.  Στυλιανέση Βασιλική

47.  Τζήμα Ελένη

48.  Τζορμπατζόγλου Νίκος

49.  Τσιασιώτης Στέλιος

50.  Φυρογένης Νίκος

51.  Ψυχάλης Μάριος








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.