Παρέμβαση Σταμάτη Μουστάκα: Παρέμβαση για τον Αθλητισμό στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης (02/02/2019)

Η παρούσα δημοτική αρχή αδυνατεί να προγραμματίσει τη λειτουργία των στοιχειωδών υπηρεσιών στον δήμο. Μεταξύ άλλων, το διαδημοτικό αθλητικό κέντρο παραμένει κλειστό χωρίς οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκατάλειψης είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο beach volley, που πλέον μοιάζει πιο πολύ με λαχανόκηπο.

Η παρούσα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να προβεί σε όλες τις άμεσες και αναγκαίες ενέργειες για τη λειτουργία των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά δεν έχει κάνει το παραμικρό ώστε να βελτιώσει την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου καθώς και των βοηθητικών χώρων του διαδημοτικού σταδίου. Ακόμη, η δημοτική αρχή δεν έχει επανδρώσει το διαδημοτικό γήπεδο με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.
Πέραν των προαναφερθέντων, ιδιαιτέρως προβληματική περίπτωση σχεδιασμού παρατηρείται και στην περίπτωση του ΟΤ9, του οποίου ο προγραμματισμός λειτουργίας είναι ανύπαρκτος. Πιο συγκεκριμένα, εκτός του γεγονότος ότι μετά την πάροδο τόσων μηνών από τα εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων οι πολίτες αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν μια δομή που οι ίδιοι έχουν πληρώσει, δεν υπάρχει καμία μελέτη για τον τρόπο που θα λειτουργήσει μια επένδυση ύψους άνω των 11 εκατ. ευρώ.
Επιπρόσθετα, εξαιτίας της οργανωτικής ανεπάρκειας της παρούσας δημοτικής αρχής, ο δήμος έχει απώλεια εσόδων τόσο από τη λειτουργία των αναψυκτηρίων όσο και από τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των παραπάνω δομών.
Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «δήμος μπροστά», με υποψήφιο δήμαρχο τον Μάριο Ψυχάλη, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του διαδημοτικού σταδίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ θα πρέπει να καταρτιστεί και προγραμματικό πλαίσιο λειτουργίας και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων με απόλυτη ισότητα μεταξύ των δήμων. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει καθημερινά το απαραίτητο προσωπικό για τη φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ θα πρέπει, επίσης, να εξεταστεί κατά πόσο είναι λειτουργικό το γήπεδο beach volley. Συν τοις άλλοις, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει το αναψυκτήριο που βρίσκεται εντός του διαδημοτικού γηπέδου, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Τέλος, σχετικά με το ΟΤ9, η παρούσα δημοτική αρχή οφείλει να παρουσιάσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργίας της εν λόγω επένδυσης, εφόσον οφείλει να παραδώσει το έργο στους πολίτες και στους δημότες προς χρήση.

Μουστάκας Σταμάτης
Δήμος Μπροστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.