Γιατί παραμένουν κλειστές οι παιδικές χαρές;

 


Γιατί παραμένουν κλειστές οι παιδικές χαρές;

Το καλοκαίρι βρίσκεται στα μισά του και οι διακοπές των μικρών μαθητών της πόλης μας στην κορύφωσή τους. Σε μια εποχή που η οικονομική και υγειονομική κρίση έχει γονατίσει τα νοικοκυριά, οι δυνατότητες των οικογενειών για μία, μικρή έστω, απόδραση  είναι περιορισμένες σε ελάχιστες ημέρες ή, σε αρκετές περιπτώσεις, σε καθόλου.

Η μοναδική διέξοδος από τον εγκλεισμό στο σπίτι είναι το παιχνίδι και η ξενοιασιά. Όμως, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ακόμα κι αυτό θεωρείται όνειρο…θερινής νυκτός.

Οι παιδικές χαρές εξακολουθούν και είναι κλειστές και η πρόσβαση των παιδιών σε αυτές απαγορευμένη. Κανείς δεν έχει απαντήσει ποτέ στα ερωτήματά μας για τους λόγους που έχουν εγκαταλειφθεί στον μαρασμό και, αντί να είναι γεμάτες γέλια και παιδικές φωνές, παραμένουν βουβές, βρώμικες και εξαθλιωμένες, μεταμορφωμένες σε σκουπιδότοπους για κάθε χρήση.

Η δημοτική Αρχή για μια ακόμα φορά απούσα. Χωρίς καμία αίσθηση του προβλήματος. Χωρίς καμία ένδειξη διάθεσης να το διορθώσουν. Απαιτούμε για πολλοστή φορά να μας απαντήσουν:

-          Γιατί έχει αποκλειστεί στα παιδιά η πρόσβαση στις παιδικές χαρές;

-          Γιατί δεν μας επιβεβαιώνουν αν έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση, ώστε να είναι ασφαλείς για τα παιδιά;

-          Γιατί ο Δήμος κλείνει τα μάτια σε όσους έχουν μετατρέψει τις παιδικές χαρές σε σκουπιδότοπους;

Άραγε, δεν νιώθουν την ανάγκη να απαντήσουν ούτε σε αυτό; Άραγε, δεν έχουν παιδιά, εγγόνια, ανίψια που έχουν την ανάγκη να παίξουν και να διασκεδάσουν; Τα παιδιά μας στερήθηκαν πολλά εξαιτίας της πανδημίας. Και τώρα η δημοτική Αρχή επιμένει να τα κρατά εγκλωβισμένα στους τέσσερις τοίχους.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.