Στασιμότητα και παρακμή στις δομές του ΚΟΙ.Π.Α.Π.

 




Οι δομές του ΚΟΙ.Π.Α.Π υπολειτουργούν, με αυτονόητο επακόλουθο τις αρνητικές επιπτώσεις στην ουσιαστική εξυπηρέτηση των μελών. Από τον φθινόπωρο του 2019, δεν έχει υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια συνεργασίας εκ μέρους της Διοίκησης του ΚΟΙ.Π.Α.Π. με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (και όχι μόνο), αλλά ούτε οι απαιτούμενες άμεσες συνεχιζόμενες ενέργειες μέριμνας, προστασίας και υποστήριξης των μελών για την εν γένει πρόοδο όλου του Νομικού Προσώπου. Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, η Διοίκηση με την πλειοψηφία το συμβουλίου του ΚΟΙ.Π.Α.Π., φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά τις προτάσεις μας και να μην εφαρμόζει καινοτόμες ιδέες και πρακτικές, με γνώμονα το κοινό καλό.

 
Από την αρχή της πανδημίας τονίσαμε επανειλημμένα τους προβληματισμούς μας για την τριπλή κρίση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε - υγειονομική, οικονομική και ψυχολογική - καταθέτοντας μάλιστα προβληματισμούς, καλές πρακτικές και λύσεις. Γνωρίζουμε πώς η επόμενη μέρα έπρεπε να είχε ως στόχο την εξυπηρέτηση, ελάφρυνση και προάσπιση των μελών, των ευάλωτων ομάδων, των οικονομικά ασθενέστερων, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα, καθώς η πανδημία μας επηρεάζει όλους, αλλά με τεράστιες διαφορές ανά μεταξύ μας. Η Διοίκηση του ΚΟΙ.Π.Α.Π., εμμένοντας στην μέχρι τώρα πολιτική, και προβάλλοντας ως δικαιολογία την πανδημία, σε αντίθεση με άλλους δήμους, που αναπτύσσονται ραγδαία, εκλαμβανόμενοι την πανδημία ως ευκαιρία, παραμένει προσκολλημένη σε διοικητικά πρότυπα και νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών και συνεχίζει να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε νέα μέτρα στήριξης προταθούν.  
 
Οι ελάχιστες δραστηριότητες που έχει αναδείξει η Διοίκηση του ΚΟΙ.Π.Α.Π. είναι σχεδόν οι ίδιες που προϋπήρχαν εδώ και χρόνια. Το ζητούμενο παραμένει να εξελιχθούν οι δράσεις και οι προσφερόμενες υπηρεσίες στις νέες προσεγγίσεις και αυξημένες απαιτήσεις της τωρινής και μετά πανδημίας εποχής. Αμέτρητες προτάσεις έχουν δοθεί στη Διοίκηση από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα και παραμένουν αναξιοποίητες. Δεν μας απασχολεί αν οι ιδέες είναι δικές μας, δικές τους ή άλλων, αρκεί να πραγματοποιούνται για το καλό του Νομικού Προσώπου. Η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο εθελοντικό σώμα, το οποίο με την παρούσα κατάσταση έχει αδρανήσει, παρόλο που είχε προσφέρει ουσιαστικές και σημαντικές υπηρεσίες στο παρελθόν.
 
Εμείς, ως τακτικά μέλη του ΚΟΙ.Π.Α.Π. , προσπαθήσαμε και συνεχίζουμε να βοηθάμε με προτάσεις και καλές πρακτικές, χωρίς, βέβαια, το ανάλογο αντίκρισμα από το Προεδρείο, αν και γνωρίζουν ότι είναι εις βάρους των μελών και των δομών του ΚΟΙ.Π.Α.Π. Πραγματικά, γιατί είναι τόσο δύσκολο για τη Διοίκηση του ΚΟΙ.Π.Α.Π. να καταλάβει ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα προκύπτουν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις με μόνο τρόπο επίλυσης με τις συλλογικές, δημοκρατικές αλληλοσυνδεόμενες πρωτοβουλίες και συνεργασίες;
  
Ελένη Μανδαμαδιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.