Ο Ι. Βογιατζογλου παραχωρεί το χρόνο του σε πολίτες στην προ ημερησίας συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

 Τον τελευταίο χρόνο η ανθρωπότητα βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση φόβου που προέρχεται από την παγκόσμια υγειονομική κρίση. 

Με αφορμή τον covid 19 και προσπαθώντας να μειώσουμε την εξάπλωση της ασθένειας, τους τελευταίους 9 μήνες η διαδικασία ΔΣ πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς ( με ψηφοφορία μέσω mail ) ή με τηλεδιάσκεψη.

Αποτέλεσμα των παραπάνω διαδικασιών είναι ουσιαστικά να έχει δημιουργηθεί έλλειμμα στη δημοκρατική διαδικασία, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του πολίτη στα Δημοτικά Συμβούλια. Όχι μόνο οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα ΔΣ αλλά έχει καταργηθεί και ένα σπουδαίο κομμάτι της διαδικασίας που ονομάζεται ΗΜΈΡΑ ΠΟΛΊΤΗ. Τελευταία φορά που έχει ακουστεί κάποιος κάτοικος- πολίτης είναι ο 2ος μήνας του 2020 , με αποτέλεσμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν τα προβλήματα των γειτονιών του Δήμου μας.

Η ενημέρωση των κατοίκων πλέον γίνεται μόνο μέσω ΜΜΕ και των social media χωρίς να μπορεί να κρίνει καθένας υποκειμενικά τις καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας.

Με αφορμή τα παραπάνω, προσκαλώ τους πολίτες του Δήμου μας να συμμετέχουν στη διαδικασία του επόμενου ΔΣ παραχωρώντας το χρόνο μου στην προ ημερησίας συζήτηση. Καλώ τους συναδέρφους μου δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παρατάξεων να πράξουν το ίδιο δίνοντας βήμα στους πολίτες να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους. 

Περιμένω τα μηνύματα των πολιτών στο iordanisvog@gmail.com 


ΥΓ: πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους σε αρκετές συνεδριάσεις είναι παρατηρητές της διαδικασίας χωρίς να κάνουν χρήση του χρόνου που δικαιούνται. 

Ας παραχωρήσουμε το χρόνο μας ώστε να γίνει η διαδικασία πιο εποικοδομητική 


Βογιατζογλου Ιορδάνης 

Αντιπρόεδρος ΔΣ Λυκόβρυσης Πεύκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.