Γιώργος Στιβαχτής: Καλό ταξίδι στον “οικονομικό μετανάστη” – Δημοτικό Σύμβουλο Σταύρο Μονεμβασιώτη

 Πριν από την ανεξαρτητοποίηση του Σταύρου Μονεμβασιώτη, από την δημοτική παράταξη «δήμος μπροστά+» ο Σταύρος Μονεμβασιώτης είχε πράξει τα κάτωθι, όσο ήταν μέλος της δημοτικής παράταξης «δήμος μπροστά+». 




1ον Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης είχε βγει εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου την ώρα την ψήφισης της  τροποποίησης προϋπολογισμού του Δήμου του 2019, με αποτέλεσμα να περάσει το θέμα λόγω της απουσίας του με 16 ψήφους υπέρ και 15 κατά.


Προφανώς ο Σταύρος Μονεμβασιώτης εγκρίνει την οικονομική πολιτική του Τάσου Μαυρίδη, που έχει μειώσει το ταμείο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης πάνω από 400.000 € μόνο μέσα σε ένα έτος. Ας βγει να υποστηρίξει το αντίθετο.


Bonus 1: Εντελώς τυχαία εκείνη την περίοδο μια από τις πρώτες αποφάσεις της δημοτικής αρχής του Τάσου Μαυρίδη, ήταν να φέρει το θέμα μετακίνησης περιπτέρου στο Τοπικό και Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει καμία σχέση ο Σταύρος Μονεμβασιώτης με το συγκεκριμένο θέμα;  


2ον Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης όντας μέλος της Οικονομικής Επιτροπής είχε ψηφίσει θετικά, δηλαδή υπέρ της εισήγησης του Τάσου Μαυρίδη για την ευτελή εκμίσθωση του ΟΤ9 (Πολυχώρος Λυκόβρυσης), όταν για το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει όχι, καθώς είναι επίσημη θέση της παράταξης μη παραχώρηση του ΟΤ9, αλλά η ιδιόχρηση του από το Δήμο.


Προφανώς ο Σταύρος Μονεμβασιώτης θεωρεί ότι το ποσό των 1300 ευρώ αντικατοπτρίζει την αξία ενός ακινήτου 500 τμ και μιας επένδυσης 15 εκ. ευρώ, ενώ θεωρεί ότι από την Λυκόβρυση λείπει μια ακόμη καφετέρια. 


Bonus 2: Μήπως ο Σταύρος Μονεμβασιώτης διαπραγματεύεται σαν ιδιοκτήτης του γηπέδου της Πεύκης; Ας βγει να υποστηρίξει το αντίθετο.


3ον Είχε ψηφίσει υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού των «χρυσών κάδων», αλλά και της κατακύρωσης του, όπως επίσης και κατά των ενστάσεων που είχε θέσει εργαζόμενος και μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού. Σημειωτέων, ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προβλέπει την προμήθεια κάδων σε τιμή διπλάσια (300€), από προηγούμενο διαγωνισμό.


4ον Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης απείχε από την ψηφοφορία για συζήτηση θέματος προ ημερήσιας διάταξης, με τίτλο «Λήψη μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού», ενώ τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης «δήμος μπροστά+» το είχαν ψηφίσει.


Προφανώς ο Σταύρος Μονεμβασιώτης υποστηρίζει ότι δεν απαιτούνται μέτρα στήριξης για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Αυτό ακριβώς που υποστηρίζει και η δημοτική αρχή, που έχει καταψηφίσει 2 φορές την συζήτηση για λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού. 


Bonus 3: Στον Σταύρο Μονεμβασιώτη επετράπη να κάνει χρήση αθλητικής εγκατάστασης, η οποία ακόμη δεν είχε παραδοθεί στο Δήμο, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτή και όλα αυτά εις γνώση του Τάσου Μαυρίδη. Ας βγει να υποστηρίξει ότι αν ισχύει ή όχι.


5ον. Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης συμμετείχε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ η δημοτική παράταξη είχε λάβει απόφαση την αποχή, καθώς ο πρόεδρος του ΔΣ και ο δήμαρχος αρνιόντουσαν επί μήνες να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς των τηλεδιασκέψεων. 


Προφανώς ο Σταύρος Μονεμβασιώτης θεωρεί ότι η ποιότητα των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων είναι εξαιρετική, αλλά ξέχασε να τοποθετηθεί στην συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης «δήμος μπροστά+».


Βοnus 4: Εντελώς τυχαία έχει προσληφθεί ο αδελφός του Τάσου Μαυρίδη ως προπονητής στον ΑΟ Πεύκης από το Σταύρο Μονεμβασιώτη. Αυτό δεν μπορεί να το διαψεύσει, ακόμα και να θέλει.


6ον Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης είχε ψηφίσει υπέρ της διενέργειας του διαγωνισμού για την προμήθεια κοντέινερς για να χρησιμοποιηθούν ως νηπιαγωγεία, ενώ η δημοτική παράταξη και ο επικεφαλής έχουν διαφωνήσει πλήρως σε αυτό το θέμα. 


Προφανώς ο Σταύρος Μονεμβασιώτης, ως έμπειρος δημοτικός Σύμβουλος της Πεύκης εκτιμά ότι είναι μεγάλη τιμή και πρόοδος για τους νέους γονείς της Πεύκης και της Λυκόβρυσης να στείλουν τα παιδιά τους σε κοντέινερς, έτσι για να θυμηθούμε τις δεκαετίες του 50 και του 60, στην καλύτερη των περιπτώσεων.


Ερώτηση – Απορία: Εάν ο Σταύρος Μονεμβασιώτης κατάφερε όλα αυτά, όντας σε άλλη παράταξη, σκεφτείτε τι αυτοδιοικητικές υπηρεσίες έχει να καταφέρει και να προσφέρει στον πολύπαθο Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τώρα που θα είναι Αντιδήμαρχος του Τάσου Μαυρίδη και συνεργάτης του. 


Συμπερασματικά: Ο Σταύρος Μονεμβασιώτης έχει προκαλέσει πολύ περισσότερες φορές, από όσες αναφέρονται παραπάνω, επιχειρώντας να δημιουργήσει προβλήματα στην δημοτική παράταξη «δήμος μπροστά+». Τα μέλη της παράταξης δήμος μπροστά+ και επικεφαλής Μάριος Ψυχάλης, δεν απάντησαν σε αυτές τις προκλήσεις, κακώς για εμένα, θεωρώντας ότι προέχουν τα σοβαρά θέματα του Δήμου. Από εδώ και πέρα αντίστοιχες συμπεριφορές δεν θα είναι αποδεκτές. 


Συμφωνώντας με τον Αριστοτέλη λοιπόν, 

μηδέ ποίος τις νυν, αλλά ποίος τις ην αεί.


Γιώργος Στιβαχτής, 

Γραμματέας της δημοτικής παράταξης «Δήμος Μπροστά +»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.