Παρέμβαση Ιορδάνη Βογιατζόγλου: Να στείλουμε τα παιδιά μας σε κοντέινερ;

 Φθάνοντας αισίως στο Σεπτέμβρη και μπαίνοντας πλέον στο φθινόπωρο, έχω την άποψη πως όλοι μας πρέπει να θυμηθούμε την πορεία της μετάδοσης του κορονοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισής του, τόσο στη χώρα, όσο στο δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. 

                                             

Στις 10/3/2020 Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας έκλεισαν τα σχολεία της χώρας αρχικά για 14 μέρες για προληπτικούς λόγους. Μια εβδομάδα αργότερα άρχισε το γενικό lockdown με αποτέλεσμα να μειωθούν τα κρούσματα αλλά παράλληλα να επηρεαστεί και η ψυχολογία των πολιτών με κύριο συναίσθημα το φόβο, ενώ η οικονομία και κυρίως ο ιδιωτικός τομέας κατέρρευσαν. 

Η πορεία μετά από σχεδόν 3 μήνες  lockdown και ένα καλοκαίρι που δεν τηρήθηκαν μέτρα επί το πλείστον, από θετική πλέον είναι αρνητική και η επικινδυνότητα της μετάδοσης πιο ψηλά από ποτέ. 

Τώρα λοιπόν καλούμαστε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας,  τις εργασίες και τις υποχρεώσεις μας.

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας είναι η οικογένειά μας. Τα παιδιά μας λοιπόν καλούνται με τη σειρά τους να επανέλθουν στα σχολεία και τις υπόλοιπες δραστηριότητες τους. 

Στο δικό μας δήμο και μετά από «πολύ σκέψη» έχουμε επιλέξει να τοποθετήσουμε 3 κοντέινερ και 2 χημικές τουαλέτες σε προαύλιους χώρους σχολείων και άλλους δημοτικούς χώρους,  με σκοπό να εξυπηρετήσουμε νηπιακές δομές (παιδιά ηλικίας 4 – 5 ετών), για την εγκατάσταση των οποίων δομών φέρουμε την κύρια ευθύνη και μέριμνα.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο κορονοϊό, και συνδέοντας τα παραπάνω γεννιούνται εύλογα ερωτήματα 

α) Ποσό υγιεινό είναι ένα λαμαρινένιο κοντέινερ και πως επιτυγχάνουμε την ανανέωση του αέρα σε περίοδο που οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές; 


β) Με πιο τρόπο σκοπεύουμε να θερμάνουμε και να ψύξουμε τα συγκεκριμένα κοντέινερ; 


γ) Έχει επικοινωνήσει ο Δήμος με κάποιον ειδικό επιστήμονα να πάρει κάποια γνωμοδότηση; 


δ) Ποια η άποψη των αρμόδιων υπουργείων Υγείας και Παιδείας;  


ε) Έχουμε σκεφτεί πως τα παιδιά σε νηπιακή ηλικία δεν πειθαρχούν εύκολα και το κυριότερο δεν συνειδητοποιούν τον κίνδυνο; 


στ) Στο δήμο μας λειτουργούν ιδιωτικές δομές ( φροντιστήρια - ιδ. σχολεία) που τις πρωινές ώρες τα περισσότερα εξ αυτών δεν λειτουργούν.  Ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τους συγκεκριμένους ΕΤΟΙΜΟΥΣ χώρους με μικρό κόστος 


ζ) Οι σύλλογοι γονέων έχουν άποψη επί του θέματος; 

Η ευθύνη για μια τέτοια κίνηση είναι τεράστια και δεν γνωρίζω αν συμβαδίζει και με την ισχύουσα νομοθεσία κατά της μετάδοσης της νόσου. 

Παρακαλώ τη δημοτική αρχή, έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξει πλάνο και να εξετάσει νέες λύσεις που να μην υποβαθμίζουν την ποιότητα διδασκαλίας και ζωής των παιδιών,  διασφαλίζοντας την δημόσια υγεία 


Βογιατζογλου Ιορδάνης Αντιπρόεδρος ΔΣ Λυκόβρυσης Πεύκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.