Επιστολή της κ.Μαρίας Δούκα για προβλήματα στην περιοχή της Βύρωνος

Δήμαρχο Πεύκης
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης
Κοινοτικό Συμβούλιο Πεύκης 
 
Πρόσφατα στάλθηκε μία επιστολή στους Αντιδήμαρχους Καθαριότητας - Πρασίνου και Τεχνικής Υπηρεσίας.
 
Η επιστολή πρωτοκολλήθηκε 4/11/19 αρ. Πρωτ 27532, 27533, 27534, 27535 μιας και πέρα από τους Αντιδημάρχους κοινοποιήθηκε και στις αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Μέχρι σήμερα τα τελευταία χρόνια έχουν σταλεί και άλλες επιστολές με υπογραφές κατοίκων.
 
Δεν είναι λίγες οι φορές που η συγκεκριμένη γειτονιά απασχόλησε το Κοινοτικό & Δημοτικό Συμβούλιο είτε γιατί κάποιος κάτοικος της περιοχής έβαζε θέμα την ημέρα του Δημότη, είτε γιατί κάποιος Κοινοτικός ή Δημοτικός Σύμβουλος έβαζε θέμα στα Προ Ημερησίας του Κ.Σ ή του Δ.Σ Εγώ πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχω κάνει καταγραφή των προβλημάτων στο γραφείο Δημότη. Όπως και παρά πολλές φορές έχω παρακαλέσει τους υπεύθυνους ανεξάρτητα αν είναι υπηρεσιακοί ή αιρετοί να βοηθήσουν να αλλάξει εικόνα η γειτονιά.
 
Σήμερα καταθέτω αυτή την επιστολή, όχι σαν Υπάλληλος του Δήμου, αλλά σαν Δημότισσα σχεδόν από την ημέρα που γεννήθηκα μιας και κατοικώ στο Δήμο Πεύκης από το 1964 λίγους μόνο μήνες μετά την γέννηση μου. ΚΑΤΟΙΚΩ από το 1964 και ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ από το 1986 στο ΔΗΜΟ ΠΕΥΚΗΣ οπότε το περισσότερο χρόνο της ζωής μου τον έχω περάσει εδώ. Έχω δεθεί με αυτό το τόπο και τους κατοίκους του. Παρά πολλούς τους γνωρίζω προσωπικά.
 
Αρνούμαι Να Ακούω : ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ??? Και άλλα πολλά που ΔΕΝ μπορώ και ΔΕΝ θέλω να αναφέρω. Με ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ όταν τυχαίνει να σηκώσω το τηλέφωνο στο Δήμο και να δέχομαι καταιγισμό παραπόνων που κατά την καταγραφή ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ότι είναι από την ΓΕΙΤΟΝΙΑ μου. Θέλω Αν Με Ξαναρώτησουν Κάτι Τέτοιο, Να Τους Κοιτάξω Στα Μάτια και Να Απαντήσω : ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
 
Σήμερα λοιπόν αφού η καταγραφή και τα παρακάλια δεν είχαν αποτέλεσμα, οδηγούμε να συντάξω και να καταθέσω αυτή την επιστολή και να ζητήσω από όλες και όλους να βοηθήσετε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή την περιοχή.
 
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε/α Πρόεδρε του Δημοτικού και Κοινοτικού Συμβουλίου
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,
 
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
 
Μπορείτε να επισκεφτείτε την γειτονιά κάτω από την Βύρωνος και να το διαπιστώσετε μόνες/οι σας. Αυτή η γειτονιά έχει ανάγκη από:
 
1. Καθαριότητα. Καθαριότητα στους δρόμους (Βύρωνος, Χίου, Μεσολογγίου, Αγρινίου και Λαρίσης) δεν υπάρχει.
2. Καθαρισμος Οικοπέδου Μεσολογγίου 20 με το εγκαταλελειμμένο σπίτι. Λόγοι υγιεινής και όχι μόνο καταστούν αναγκαία σε τακτά διαστήματα τον καθαρισμό και την ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ (εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού). Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα.
3. Αποκομιδή σκουπιδιών & καθαριότητα κάδων. Οι κάδοι σκουπιδιών και ανακύκλωσης δεν καλύπτουν την γειτονιά και βρίσκονται όλοι μόνο στις διασταυρώσεις Χίου και Λαρίσης, Μεσολογγίου και Λαρίσης και Αγρινίου και Λαρίσης και Μεσολογγίου 20. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι από την στιγμή που δεν καλύπτουν την περιοχή, να υπάρχουν πολύ τακτικά σκουπίδια και εκτός κάδων. Πιστεύω πως πρέπει να διαμορφωθεί εσοχή στο πεζοδρόμιο στη Βύρωνος και να τοποθετηθούν και εκεί κάποιοι κάδοι. Επιπλέον οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης στην διασταύρωση Μεσολογγίου και Λαρίσης, καθώς και Μεσολογγίου 20 είναι παλιοί και πάρα πολύ βρώμικοι. Είναι αναγκαία η άμεση αντικατάσταση τους με νέους κάδους με πεντάλ. Όπως και ο καθαρισμός του χώρου γύρω - εξωτερικά από τους κάδους κάθε φορά που μαζεύονται τα σκουπίδια, κλαδιά κ.α
4. Ζαρντινιέρες. Πάρα πολλές είναι οι ζαρντινιέρες στους δρόμους κάτω από την Βύρωνος είναι εγκαταλελειμμένες, όπως και η ζαρντινιέρα της Μεσολογγίου 14, αυτό έχει ως συνέπεια να γεμίζει με ακαθαρσίες σκύλων.
Όσες ζαρντινιέρες έχουν φυτά, ΔΕΝ έχουν μπει με επιβάρυνση του Δήμου, παρά μόνο με των κατοίκων. Αρχικά στις ζαρντινιέρες τις Μεσολογγίου είχαμε βάλει Πικροδάφνες που λίγο αργότερα ο καθένας φύτεψε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι του φυτά της αρεσκείας του.
Υπάρχουν όμως ζαρντινιέρες κυρίως στην Χίου που είναι εγκαταλελειμμένες και πρέπει να φυτευτούν και να φροντίζονται από το Δήμο.
5. Δημοτική Συγκοινωνία. Σίγουρα γνωρίζετε η περιοχή από Ελ. Βενιζέλου έως Θεσσαλονίκης (σύνορα Ηρακλείου) και από Λ.Ειρήνης μέχρι Αττική Οδό δεν έχει Συγκοινωνία παρά μόνο την Δημοτική Συγκοινωνία Πεύκης μέχρι 17:00 - 17:30 και ένα λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου που διασχίζει μόνο την Βύρωνος. Με το κόψιμο της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου μας τις απογευματινές ώρες, αν εξαιρέσουμε το λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Αμαρουσίου οι κάτοικοι μένουμε χωρίς συγκοινωνία. Υπάρχουν μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, με ανάλογες ανάγκες και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι εύκολο για κάποιους ανθρώπους από Βύρωνος όχι να φύγουν εκτός Δήμου αλλά ούτε καν μέσα στο Δήμο.
6. Αποκομιδή κλαδιών και άλλων αντικειμένων. Σε περίπτωση κλαδέματος ή απόσυρσης κάποιου ογκώδους αντικειμένου, ειλικρινά δεν είναι υπερβολή να πω πως η ανταπόκριση του Δήμου, μόνο άμεση δεν είναι καθόλου άμεση και όπως προανέφερα όταν μαζευτούν δεν καθαρίζεται ο χώρος.
7. Εγκατάλειψη και στο Αλσάκι – Παιδική Χαρά της Βύρωνος. Το Αλσάκι – Παιδική Χαρά της Βύρωνος πιστεύω πως δεν διαφωνείτε ότι έπρεπε να κοσμεί την Γειτονιά και την Είσοδο του Δήμου μας, μιας και από εκεί ξεκινάει η Πεύκη. Η εικόνα του μόνο κόσμημα του Δήμου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Οι ζαρντινιέρες γύρω από αυτό, μόνο ζαρντινιέρες φυτών δεν είναι. Υπήρχαν κάποια δέντρα που έχουν κοπεί σχεδόν από ρίζα. Στις φωτογραφίες θα δείτε όσα αναφέρω.
8. Φροντίδα χώρου πρασίνου. Οι κάτοικοι έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να φροντιστεί ο χώρος πρασίνου δίπλα στο Αλσάκι της Βύρωνος (επί της Χίου). Είναι ένας χώρος που έχει δημιουργηθεί και φροντιζόταν πάντα από ένα αξιόλογο γείτονα μας τον Νικόλαο Δημουλά που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει την φροντίδα και την συντήρηση του χώρου.
9. Ασφαλτοστρώσεις των οδών Χίου, Μεσολογγίου, Αγρινίου. Δεν θυμάμαι από πότε έχει γίνει μία ανανέωση στην ασφαλτόστρωση των οδών.
10. Ίσως ανανέωση απαιτείται και στο πλακόστρωτο της Μεσολογγίου από 14 - 26 σε κάποια σημεία. Ειδικά μετά από βροχή είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να περπατήσεις στο συγκεκριμένο σημείο και να μην λερωθείς.
11. Μονοδρόμηση Βύρωνος. Το πρόβλημα της μονοδρόμησης της οδού Βύρωνος, το οποίο χρονίζει, και δεδομένου ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό από την τελευταία φορά που συζητήθηκε αυτό στην ώρα του δημότη, 7/11/2014 με αρ.πρωτ. 12931/7-11-2014.
12. Πεζοδρόμια. Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό δεν υπάρχουν. Ας ξεκινήσουμε από Βύρωνος και Μεσολογγίου 1 και πολλά άλλα.

Όλα αυτά συγνώμη μα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μιας εγκαταλελειμμένης γειτονιάς. Εύχομαι/αστε και ελπίζω/ουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε και να μην ξανά πιστοποιηθεί αυτή η εγκατάλειψη.

Κλείνοντας σας επισυνάπτω επιστολή κατοίκων πριν από χρόνια με τα ίδια αιτήματα.
http://www.thessi.gr/article?id=199533

Θα δείτε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αλλαγές στην σύνταξη. Μάλλον ΔΕΝ υπάρχει καμία αλλαγή.
Ξέρετε γιατί???
Όχι γιατί έχουν γραφτεί από το ίδιο άτομο όπως κάποιος/οι έχουν πιστέψει και έχουν πει. Αλλά γιατί έχουμε συμφωνήσει καμία από αυτές τις επιστολές να ΜΗΝ έχει μεγάλες διάφορες στην σύνταξη της, γιατί δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια.
 
Οπότε θέλουμε απλά όσες/οι καταθέσουμε επιστολή μετά την ομαδική του 2017 να ενισχύσουμε την διεκδίκηση των αιτημάτων μας και να πιέσουμε για την επίλυση τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν πιστεύω πως γι αυτή την εικόνα της γειτονιάς μου ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ίσως όμως πρέπει να γίνει κάποιος σωστός προγραμματισμός εργασιών, αγορά φυτών, ασφαλτόστρωση και πεζοδρόμια δεν μπορούν να γίνουν από το προσωπικό του Δήμου. Πιστεύω/ουμε πως είναι λάθος όλο το βάρος να δίνεται στα κεντρικά σημεία του Δήμου ή σε συγκεκριμένες γειτονιές και όχι σε όλο το Δήμο.

Μαρία Δούκα
Κάτοικος Μεσολογγίου 18 Πεύκη
Επισυνάπτω και φωτογραφίες που απεικονίζουν την κατάσταση της γειτονιάς μου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.