Κοινή παρέμβαση των Καρανάσου Χαράλαμπου και Κοκκινά Γιώργου για την "Παροχή ηλεκτρονικών μέσων σε μαθητές"

Παροχή ηλεκτρονικών μέσων σε μαθητές 






Το τελευταίο διάστημα, έχει γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα της κατάστασης τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας. Έχουμε κληθεί, να συμβιβαστούμε με τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα, γεγονός που σημαίνει την έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές/φοιτητές με τη χρήση διαδικτυακών μέσων. 

Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας δεν επιτρέπει σε μεγάλο ποσοστό των μαθητών/φοιτητών την πρόσβαση στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης λόγω έλλειψης των απαραίτητων ηλεκτρονικών μέσων, με αποτέλεσμα την αποχή τους από τις εκπαιδευτικές  υποχρεώσεις. 
Η παρούσα κατάσταση αποτελεί έκτακτο γεγονός για το οποίο κάθε δημοτική αρχή οφείλει να είναι προετοιμασμένη. Μέσα στις δραστικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν συμπεριλαμβάνεται και η δανειστική παροχή ηλεκτρονικών μέσων (πχ tablets, laptops) σε μαθητές/φοιτητές με οικονομική δυσχέρεια, ώστε να παρακολουθήσουν συνετά τα διαδικτυακά μαθήματα. 

Παρακάτω ακολουθεί το ερώτημα με τον υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου (12527) , προς τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Λυκόβρυση – Πεύκη
 10/4/2020
KOIN: Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αρμόδιο Αντιδήμαρχο

Είναι φανερό ότι με την παρούσα κατάσταση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19) εκτός των άλλων, έχει επηρεαστεί και ο χώρος της εκπαίδευσης. Οι μαθητές και οι καθηγητές καλούνται να καλύπτουν τις διδακτικές ώρες μέσω της τηλεκπαίδευσης η οποία προβλέπεται από την κυβέρνηση. 
 Έχει προβλεφθεί από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης η δανειστική παροχή ηλεκτρονικών μέσων (πχ tablets, laptops) σε μαθητές/σπουδαστές που λόγω οικονομικής δυσχέρειας αδυνατούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα για την παρακολούθηση μαθημάτων μέσα;
Έχετε εξετάσει ή επικοινωνήσει με Δήμους που έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες;
Σας παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε άμεσα και υπεύθυνα σε αυτό το φλέγον ζήτημα. Η εκπαίδευση δεν πρέπει να στερείται από κανέναν μαθητή ή φοιτητή.

Με εκτίμηση,
Καρανάσος Χαράλαμπος – Τακτικό Μέλος Δ.Σ. ΚΟΙΠΑΠ 
Κοκκινάς Γεώργιος – Κοινοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.