Ο Γιώργος Κοκκινάς, Κοινοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης, για την απαγόρευση εισόδου στους χορευτικούς συλλόγους στον πολυχώρο Μπενίση της Λυκόβρυσης

Ο Γιώργος Κοκκινάς, Κοινοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης,παρεμβαίνει στο θέμα της «απαγόρευσης εισόδου στους χορευτικούς συλλόγους στον πολυχώρο Μπενίση της Λυκόβρυσης, από το νομικό πρόσωπο ΠΕΑΠ»



Η υποβάθμιση της δημοκρατίας σε καιρούς αναγκαίας επαναφοράς της
Το τελευταίο διάστημα στην κοινότητα της Λυκόβρυσης έχει παρατηρηθεί έντονη διαμάχη ανάμεσα στην πρόεδρο του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ και τους χορευτικούς συλλόγους που από χρόνια δραστηριοποιούνται στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Αιτία αυτής είναι η αναγκαστική απομάκρυνσή τους από τον πολυχώρο Μπενίση της Λυκόβρυσης. Οι χορευτικοί σύλλογοι καθ’ όλη την ιστορία της λειτουργίας τους στεγάζονται στο χώρο αυτό προάγοντας τον πολιτισμό και την παράδοσή επί σειρά ετών, συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις του δήμου μας αλλά και στο εξωτερικό.
Πριν από δύο περίπου μήνες, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ επικοινωνώντας τηλεφωνικώς με τους προέδρους των συλλόγων, απαίτησε την άμεση αποχώρηση των συλλόγων από το χώρο αυτό άνευ όρων και για την εξυπηρέτησή τους πρότεινε χώρους μη βιώσιμους για την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, καθώς ένα μεγάλο μέρος των τμημάτων αποτελείται από παιδιά. Εν συνεχεία συγκαλώντας διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε η οριστική απομάκρυνσή τους από το χώρο. Η πρόεδρος και το πλειοψηφικό μέρος του διοικητικού συμβουλίου αντιδημοκρατικά αψήφησαν τις τοποθετήσεις των συλλόγων για το θέμα αυτό. Οι σύλλογοι δεν ενημερώθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να καταθέσουν τοποθετήσεις, σκέψεις και προβληματισμούς.
Στο κοινοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/11/2019 και ώρα 18:30, κλήθηκαν εκπρόσωποι των χορευτικών συλλόγων με σκοπό την τοποθέτησή τους για το γεγονός. Μετά από εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων υπερψηφίστηκε η αποστολή σχετικού εγγράφου στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΕΑΠ, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή, με σκοπό την εξακρίβωση για το που ανήκει ο χώρος. 
Η υποβάθμιση της δημοκρατίας συνεχίζεται αφού η πρόεδρος του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ χωρίς να έχει απαντήσει στο ερώτημα του κοινοτικού συμβουλίου έχει προβεί μετά από απειλές προς τους συλλόγους σε αλλαγή των κλειδαριών του χώρου αποτρέποντας καθολικά την πρόσβαση τους σε αυτόν. Με τον τρόπο λειτουργίας της η πρόεδρος δεν φροντίζει για την διεξαγωγή του δικαιώματος της δημοκρατίας, περιορίζει το δημόσιο διάλογο και τη συνεργασία, απαξιώνει την προαγωγή του πολιτισμού και καταρρίπτει το ρόλο του κοινοτικού συμβουλίου.
Κοκκινάς Γεώργιος, Κοινοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης
με την παράταξη «Δήμος Μπροστά+»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.