Παρέμβαση Σταμάτη Μουστάκα: Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ? Ή καλύτερα όσα βλέπει η πεθερά?



Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ήλιος και περίπατος στην πλατεία της κοινότητας της Λυκόβρυσης.

Ξαφνικά καθώς περπατούσα έπεσα πάνω σε αυτή τη όμορφη εικόνα της πλατείας Ελευθερίας που έστω και έτσι με την συμμετοχή των εθελοντών απέκτησε χρώμα και μια ομορφιά ιδιαίτερη βγαλμένη από τα παραμύθια.Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις λέει μία ρήση σοφή και ρομαντική συνάμα. Βέβαια τα πράγματα και οι εικόνες αλλάζουν με βάση την οπτική που ο καθένας έχει ή καλύτερα με βάση την οπτική που θέλει να έχει για τα πράγματα. Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν στη δράση στο χώρο της πλατείας και του θεάτρου. Άνθρωποι του Δήμου συμμετείχαν σε μια όμορφη δράση το τονίζω, έβγαζαν φωτογραφίες και οραματίζονταν μια πόλη της ζωή τους με δηλώσεις του Δημάρχου ‘’αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για να ομορφαίνουμε την πόλη μας’’. Όλα καλά μέχρι εδώ. Τι όμορφα που είναι όλα όντως. Ωραία μέρα, Όμορφες εικόνες με παιδάκια παντού και γονείς νέους ενεργούς και κυρίως το Δήμο να δείχνει έστω και προεκλογικά πως δεν έχει ξεψυχήσει εντελώς και πως υπάρχει κάπου μέσα στο τούνελ φως και παλμός.

Μέσα στη χαρά λοιπόν και την παραμυθένια εικόνα κάνω μερικά βήματα (8) ακριβώς από το κέντρο του θεάτρου για να βρεθώ στα παρασκήνια και τα καμαρίνια και ξαφνικά το όνειρο καταρρέει… …τα παραμύθια δεν έχουν όμορφο τέλος και στα αυτιά μου ηχεί το τραγούδι του Μηλιώκα ‘’να δεις που κάποτε θα μας πούνε και Μ… ..’’.

Αξιότιμοι κύριοι 8 βήματα να κάνατε… …..8 Βήματα και θα βλέπατε πως το σοκολατάκι αν είναι χαλασμένο, τι να το θέλει το χρυσό περιτύλιγμα????

Εικόνα μόνο και ουσία καμιά σε μια πόλη, ένα Δήμο που θα έπρεπε να είναι πραγματικό στολίδι για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αντ’αυτού χρησιμοποιείται με χείριστο τρόπο για προβολή,Δράσεις που σε άλλες εποχές ύπνωσης αποτελούσαν προεκλογικά βεγγαλικά… …..Είναι πραγματικά κρίμα οι άνθρωποι της καθαριότητας να απέχουν μόλις μερικά τετράγωνα από το θεατράκι μας ,το φτωχό πλην όμως τίμιο και η εικόνα του να είναι αποκαρδιωτική  σε μια χώρα που ο πολιτισμός είναι το τελευταίο πράγμα που της έχει μείνει όρθιο… ….ή μήπως όχι?


Όσοι θέλετε και το σχετικό βίντεο, πατήστε το σύνδεσμο να κλάψουμε παρέα...

https://www.facebook.com/moustakians/videos/1299880823506233/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.