Παρέμβαση Ιορδάνη Βογιατζόγλου "Η προαγωγή του αθλητισμού και η αναγκαιότητα αλλαγής αντίληψης" 11/01/2019

Η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ η προώθηση του μαζικού αθλητισμού πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα της επόμενης δημοτικής αρχής. Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει επιδείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τις αθλητικές δομές του δήμου.


Του Ιορδάνη Βογιατζόγλου – μέλος ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «δήμος μπροστά»
Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «δήμος μπροστά» έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προαγωγή του αθλητισμού και τη δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου και αθλητικών εγκαταστάσεων.
Στη συνέχεια αποτυπώνονται ορισμένες από τις βασικές προτάσεις που καταθέτουμε για τον αθλητισμό στα πλαίσια του αυτοδιοικητικού διαλόγου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε τις προτάσεις των φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών.
Προτάσεις για τον αθλητισμό:
1. Σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων για τους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία. Πιο συγκεκριμένα προτείνεται η θέσπιση κανονισμού λειτουργίας και πλαισίου παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων με αντικειμενικά και μετρήσιμα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, όπως π.χ. ο αριθμός των αθλητών του κάθε σωματείου.
2. Παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με προτεραιότητα στις ομάδες του δήμου.
3. Επαρκής φωτισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ που βρίσκεται δίπλα από το ηλιακό χωριό και δεν έχει καθόλου φωτισμό.
4. Επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως η δημιουργία σκέπαστρων σε ανοικτά γήπεδα, με εξεύρεση χρηματοδότησης από δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους.
5. Επανασχεδιασμός παραχωρούμενων αθλητικών εγκαταστάσεων με σκοπό την βέλτιστη και πιο αποτελεσματική αξιοποίηση των χώρων.
6. Επέκταση ωραρίων λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων με σκοπό την αύξηση της χρήσης τους από τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους.
7. Τακτική συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους χώρους καθαριότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στην φύλαξη τους, ενώ αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει να εξυπηρετούνται και από τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως τα αθλητικά σωματεία.
8. Δημιουργία επιπλέον χώρων αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.
9. Αξιοποίηση της δυνατότητας χρήσης διαφημιστικών πινακίδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων.
10. Δημιουργία αναψυκτήριών στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των δημοτών που παρακολουθούν τις αθλητικές δραστηριότητες.
11. Δημιουργία μητρώου αθλητών με σκοπό τη διάχυση της εμπειρίας τους στην τοπική κοινωνία.
Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν την αρχή του ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών, ενώ καθόλη τη διάρκεια θα εμπλουτίζονται με καινοτόμες προτάσεις και ιδέες για την προαγωγή του αθλητισμού στο δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.
Ιορδάνης Βογιατζόγλου – μέλος ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «δήμος μπροστά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.